Tafelzetting #10

hé architectuur
Adresse
Desguinlei 25, 02018 Antwerpen
Öffnungszeiten
Mi–So 14-18 Uhr
E-Mail

In Tafelzetting #10 presenteert het Brusselse bureau hé architectuur hun werk. Aan de hand van vier projecten tonen ze de ecologische ambitie in hun woonarchitectuur. Ze combineren hiervoor architectuurfotografie met gewaagde stapelingen van tafels op het voorplein van DE SINGEL.

hé architectuur is een Brussels architectuurbureau opgericht door Hanne Eckelmans en Renée Verhulst. Hun woonarchitectuur brengt de vraag van hun opdrachtgevers in direct verband met een kritische lezing van bestaande panden en een uitgesproken ecologische ambitie. Van daaruit ontstaan eigenzinnige combinaties van vertrouwde en innovatieve materialen, met evenwichtige verhoudingen tussen ruimte, licht en kleur.

In hun Tafelzetting presenteert hé vier van hun projecten in evenveel kolommen, opgebouwd uit de gegeven tafels. De stapeling steunt deels op recuperatiehout uit de oude podiumvloer van DE SINGEL. In de kolommen verschijnen de projecten grotendeels via de lens van architectuurfotograaf Tim Van de Velde, met een bijzondere aandacht voor de karakteristieke materialen, kleuren, en bewoners van ieder huis. Ondertussen verschijnen de duurzame ontwerpmethodes van hé, zoals inbreiding en demonteerbaarheid.