18.5.2024–5.1.2025

The Pool

The Origin of Pool Skateboarding
Adresse
Parviaisentie 9, 40900 Jyväskylä
Öffnungszeiten
May-August Di–So 10–18 Uhr, September-April Di–So 11–18 Uhr

Aalto2:ssa 18.5. avattava The Pool on neljästä näyttelystä koostuva kokonaisuus, joka yhdistää Alvar Aallon arkkitehtuuriperinnön, kansainvälisen skeittikulttuurin sekä räp- ja hiphopkulttuurin.

Kolmea rullalautailusta kertovaa näyttelyä yhdistää Alvar Aallon suunnitteleman Villa Mairean uima-altaan muotoilu ja sen vaikutus kansainväliseen skeittikulttuuriin. Räp- ja hiphopkulttuuria esittelevä näyttely avaa suomiräpin historiaa ja Keski-Suomen vaikutuksia koko hiphopkulttuurin kehittymiseen.

Surffauksesta jalkakäytävälle - Kun rullalautailukulttuuri ja arkkitehtuuri kohtaavat
Juho Haavisto, kuraattori
Alvar Aallon Villa Mairean allassuunnittelun matka Kaliforniaan ja rullalautailuna tunnettuun globaaliin kaupunkikulttuuriin.

Lizzie Armanto: Värit
Lizzie Armanto ja kuraattori Jarkko Lehtopelto
Näyttely esittelee rullalautakulttuuria kansainvälisesti tunnetun amerikkalais-suomalaisen ammattirullalautailijan Lizzie Armanton silmin. Colors kertoo rullalautailun monimuotoisuudesta, suvaitsevaisuudesta ja värikkyydestä. Se tarkastelee paikkoja, temppuja, tauluja ja yhteisöjä.

Betonivirtaukset - valokuvat Arto Saari
Kirjailija: Arto Saari
Kansainvälisesti arvostetun entisen ammattirullalautailijan ja valokuvaaja Arto Saaren valokuvat tarjoavat henkilökohtaisen näkemyksen rullalautailuksi tunnetusta alakulttuurista.