Open Atelier

Subjective Atlas of Amsterdam
Adresse
Prins Hendrikkade 600, Amsterdam 1011 VX Map
Öffnungszeiten
Di–Sa 13–17 Uhr

Kom naar het Open Atelier van de Subjectieve Atlas en bekijk de tussentijdse resultaten of breng je eigen perspectief in kaart! Vanaf 1 juni  2022 heft Arcam entree tot het bezoeken van de galerie en de tentoonstellingen. Koop je ticket online via de ticketbutton of aan de kassa.

Kaarten wekken de indruk dat zij objectieve informatie bevatten, maar gaan voorbij aan de gelaagde sociale, politieke en culturele realiteiten van een plaats. Deze subjectieve atlas brengt een verzameling plaatsgebonden perspectieven van verschillende Amsterdammers in kaart, met speciale aandacht voor ondervertegenwoordigde stemmen in de steeds diverser wordende stad. In een serie werksessies met acht partnerorganisaties reflecteren de (door hen uitgenodigde) deelnemers op hun persoonlijke beleving van de stad en brengen dit in kaart. De individuele bijdragen worden tezamen gebundeld in de ‘Subjectieve Atlas van Amsterdam’ (verwacht november 2022). Deze publicatie heeft als doel om bij te dragen aan een breder en inclusiever architectuurdebat; en ze uit het exclusieve domein van de experts te halen.

Volg het proces in het Open Atelier bij Arcam, laat je inspireren door de verschillende bijdragen en andere Subjectieve atlassen, en breng je eigen perspectief in kaart!

Het Open Atelier is te bezoeken op de tweede verdieping van Arcam vanaf vrijdag 22 april t/m het eind van 2022.