4.6.–10.10.2021

Utomhusverket 2021

Studio Ossidiana
Adresse
Exercisplan 4, Stockholm 11149 Map
Öffnungszeiten
Di 10–20.00 Uhr, Mi–Do 10–18.00 Uhr, Fr 10–20.00 Uhr, Sa–So 11–18.00 Uhr

Sommaren 2021 blir Exercisplan på Skeppsholmen återigen en plats där vi kan upptäcka nya sätt att vara tillsammans. Utomhusverket, designat av Studio Ossidiana, är en installation för alla – till för att utforskas, göras till sin egen och delas med andra.
Coronapandemin har fått oss att se våra offentliga rum i ett nytt ljus, och deras betydelse för oss har fått en helt ny innebörd. Som en reaktion på en förändrad verklighet blir Studio Ossidianas sommarinstallation utanför ArkDes en experimentell plattform där vi kan samlas ute i det fria – mitt i centrala Stockholm.

Tänkt som en ”övärld för aktiviteter och möten” – dit både fåglar och människor är välkomna – hyllar årets utomhusverk på Excercisplan det offentliga rummets potential. Studio Ossidianas verk erbjuder en öppen scen för allt från lek och meditation till friluftsmöten och demonstrationer – eller helt nya former av gemenskap. Installationen lyfter den symboliska kraften i att dela upplevelser – med andra, med naturen eller med det som omger oss.

Utomhusverket
Utomhusverket är ArkDes årliga sommarinstallation. Genom att ge arkitekter och formgivare uppgiften att föreställa sig och testa nya möjligheter för offentligt liv, vill vi att installationerna utanför museet ska föra Skeppsholmen närmare staden. Vi vill visa exempel på potentialen i inkluderande och designdrivna offentliga rum i hjärtat av Stockholm som alla, enskilt eller tillsammans med andra, uppmuntras att använda.