Stenens hjerte

Close up III: Lundgaard & Tranberg
Adresse
Bryghuspladsen 10, 01473 Kopenhagen Map
Öffnungszeiten
Mo–So 10–18 Uhr, Do 10–21 Uhr

Arkitektur handler ikke først og fremmest om smukke bygningsværker og iøjnefaldende konstruktioner. Arkitektur handler om at skabe rammer for menneskers liv og oplevelser - rammer for den strøm, af lys, energi, stof og mennesker, som er livets puls.

Det er grundpåstanden for forfatter Tor Nørretranders, der har tilrettelagt Stenens hjerte- Dansk Arkitektur Centers store sommerudstilling om den internationalt fremtrædende danske arkitektvirksomhed Lundgaard & Tranberg.                

STENENS HJERTE er ikke en klassisk arkitekturudstilling med skulpturelle modeller af arkitektens værker. Det er et mangfoldigt udtryk bestående af murværk, billeder, tekster, rindende vand, spejle, optiske effekter, computermodeller og digte, som aktiverer gæstens følesans, rumoplevelse, dybdesyn, tidsoplevelse og naturvidenskabelige nysgerrighed.  

Udstillingen handler om Lundgaard & Tranbergs værker, men den undersøger samtidig hjertet i arkitekternes bestræbelse på at skabe rammer for livets gang.

Udstillingens mest fundamentale greb er dog at den slet ikke befinder sig i udstillingslokalet. Oplevelsen i Dansk Arkitektur Centers lokaler er ment som en øjenåbner, en introduktion til en tur ud i byen, hvor man kan kigge på bygningerne i det perspektiv, udstillingen har givet.

Udstillingen er tredje del af Dansk Arkitektur Centers udstillingsrække Close Up.