Marie-José Van Hee architecten

Een wandeling
Adresse
Desguinlei 25, Antwerpen B-2018
Öffnungszeiten
Mo–Fr 10–19 Uhr, Sat 16–19 Uhr
E-Mail

Hoe dragen we zorg voor architectuur? Hoe kijken we naar de persoonlijke inspanningen die nodig zijn om gebouwen te ontwerpen? Hoe maken ontwerpers, bewoners, materiaalproducenten en vakmensen samen architectuur? In het kader van het jaarthema ‘zorg’ nodigen het Vlaams Architectuurinstituut en De Singel het Gentse ontwerpbureau Marie-José Van Hee architecten uit om met deze vragen aan de slag te gaan.

Marie-José Van Hee architecten
Het werk van Marie-José Van Hee architecten staat bekend voor zijn uitgepuurde omgang met licht, materiaal, kleur, dimensie en detail. ‘Zorg’ vertaalt zich in aandachtig ontworpen huiselijke ruimtes, subtiel verweven in een stedelijke of landelijke context. Maar net zo goed maken ze publieke ruimtes voor alledaags gebruik en feestelijke activiteiten.

Bijna dertig jaar na haar eerste solotentoonstelling, verwelkomt De Singel opnieuw architect Marie-José Van Hee. Aan de hand van een reeks interventies in de expozaal én rondom de kunstencampus, toont ze haar visie op zorg. In haar eigen vormentaal en in relatie met de aanwezige kunst, verduidelijkt Van Hee de ruimtelijke kwaliteiten van Léon Stynens kunstencampus.