The House of the Explorer

Bovenbouw Architectuur
Adresse
Desguinlei 25, Antwerpen B-2018 Map
Öffnungszeiten
Mo–Fr 10–19 Uhr, Sat 16–19 Uhr
E-Mail

De tentoonstelling The House of the Explorer dompelt je onder in een veelheid aan fascinaties uit het oeuvre van het Antwerpse ontwerpbureau Bovenbouw Architectuur. Een wereld van papier, karton en maquettes visualiseert het verlangen van de architect om zijn eigen universum vorm te geven.

Onder leiding van architect Dirk Somers bouwt Bovenbouw Architectuur met een team van achttien medewerkers aan een bont oeuvre van erg uiteenlopende gebouwen. Hun werk drijft op de spanning tussen denken en handelen, tussen heden en verleden, en tussen exotisme en alledaagsheid. In The House of the Explorer brengen ze geen thematisch of chronologisch verhaal, maar eerder een visuele en zintuiglijke belevenis. Een snelle blik neemt je mee in een parallelle wereld vol kleine en grote verrassingen. Voor de aandachtige kijker is het een ontdekkingstocht doorheen de vele lagen geschiedenis, verbanden en referenties die het werk van Bovenbouw rijk is.

In de tentoonstelling ontbreekt één evidentie: foto’s van gebouwen. Hieraan komt het boek Bovenbouw Architectuur. Living the Exotic Everyday tegemoet. Het biedt de fotografische duiding die de tentoonstelling weert. Naast een overvloed aan beeldmateriaal zorgen essays voor aanknopingspunten tussen het veelzijdige oeuvre en de vele fascinaties van Bovenbouw.

Bovenbouw stelde al werk tentoon in Venetië, München, Frankfurt, Gent, Mendrisio en Antwerpen.