Meaning / Translations

Adresse
Desguinlei 25, 02018 Antwerpen Map
Öffnungszeiten
Mi–So 14-18 Uhr
E-Mail

In het najaar van 2020 toont het Vlaams Architectuurinstituut binnen het thema Back from Japan het werk van twee jonge architectenbureaus die werken vanuit België en Japan. Schenk Hattori werkt vanuit Antwerpen en Tokyo. Het bureau werd opgericht door Steven Schenk en Daisuke Hattori kort na hun studies aan de Accademia di Architettura in Mendrisio, Zwitserland. S U G I B E R R Y, opgericht door Mayu Takasugi en Johannes Berry (2016), werkt vanuit Brussel en Tokyo.

Meaning
Door eigen werk naast dat van anderen te plaatsen zoekt S U G I B E R R Y naar de architecturale relatie tussen Japan en Vlaanderen. In Meaning tonen de architecten hoe een idee dat zich aanpast aan een veranderende context, leidt tot nieuwe verbanden en nieuwe betekenislagen.

S U G I B E R R Y focust op menselijkheid en de dialoog met de gebouwde omgeving. Hun projecten omhelzen uiteenlopende condities en zijn vaak een katalysator voor nieuwe verhoudingen en betekenissen. De architectuur van S U G I B E R R Y vormt de uitdrukking van die zoektocht: alles staat in relatie tot het menselijke.

Translations
Translations zoekt de limieten van onze verbeelding op. De bezoeker wordt meegenomen in een zoektocht naar de mysterieuze en vaak verloren elementen in architectuur. Schenk Hattori stelt de vraag hoe de prehistorische hut, die een microkosmos vormde om de ons omringende wereld te bevatten, in onze huidige tijd begrepen kan worden.Het oeroude proces waarbij de mens de wereld bruikbaar en vooral grijpbaar probeert te maken, is de basis van alle architectuur. Het bepalen van de vorm en de maat van de realiteit kent zijn oorsprong in de menselijke waarnemingscapaciteiten. Tot op vandaag vormt deze waarneming iets gemeenschappelijks tussen mensen, vrij van culturele achtergrond.