La Loge Bruxelles

Adresse
Kluisstraat - rue de l’Ermitage 86, Bruxelles B-1050 Map
Öffnungszeiten
Do–Sa 12–18

La Loge is een Brusselse ruimte gewijd aan hedendaagse kunst, architectuur en theorie, die haar activiteiten startte in 2012.
Het doel is een hoogwaardig programma te ontwikkelen dat een cruciale rol speelt in het hedendaagse culturele debat door middel van concrete en punctuele projecten. Architecten, kunstenaars, curatoren en andere culturele spelers  worden uitgenodigd om voorstellen in te dienen waarin ze op zoek gaan naar het karakteristieke en bijzondere in hun praktijk.

La Loge is een ruimte waar ideeën, dialoog en presentatie samengaan. Publieksformaten variëren afhankelijk van het project. Dat kan gaan van tentoonstellingen, symposia, filmprojecties, lezingen tot performances of een evenementenreeks.

De identiteit van La Loge is geankerd in het architectonisch juweeltje waarin we zijn gevestigd maar ook in de toewijding en interesses van onze oprichters. La Loge waardeert intellectueel engagement en is in het bijzonder geïnteresseerd in de verkenning van vragen rond ruimte, habitat en gebruik.

De kleinschalige vorm van La Loge draagt bij tot een context waarin er plaats is voor intieme, directe gesprekken tussen het publiek en erg diverse gesprekspartners.

La Loge is een privé-initiatief en -vereniging zonder winstoogmerk opgericht door architect Philippe Rotthier. La Loge wordt gesteund door het Philippe Rotthier fonds, de Vlaamse Overheid en First Sight, een gemeenschap van geëngageerde individuen en organisaties.