Nov 30, 2018–Jan 13, 2019

ACROSS: 8 offices, 8 objects, 8 projects

Address
Rue Ravensteinstraat 23, Bruxelles 1000 Map
Hours
Tue–Sun 10 am–18:0 Thu 10 am–9 pm

Na acht geslaagde lezingen is ACROSS terug, dit keer met een tentoonstelling in hartje Brussel. De acht jonge bureaus die in 2018 deelnamen aan de lezingenreeks, stellen ieder één project voor. Een project als pars pro toto, dat de werkwijze van het bureau, het discours en de positie binnen de hedendaagse architectuurproductie belichaamt.

De tentoonstelling ‘ACROSS– 8 offices, 8 objects, 8 projects’ markeert het einde van de lezingenreeks Across. De lezingenreeks werd in 2018 georganiseerd door A+ Architecture in Belgium, in samenwerking met het Vlaams Architectuurinstituut en de architectuurfaculteit van de ULiège.

In 2018 gaf deze lezingenreeks het woord aan Franstalige en Nederlandstalige architecten die het afgelopen decennium hun bureau oprichtten. De lezingenreeks vond afwisselend plaats in Antwerpen en Luik. De jonge bureaus vertelden over hun opdrachten en de huidige context waarin ze werken. Ervaringen werden uitgewisseld. Een gevestigd architect – uit het andere taalgebied en van een andere generatie – leidde met een kritische blik telkens de jonge praktijk in.