4.9.2020–28.2.2021

“Velkommen hjem, Åke!”

Svensk designlegendes hjem og arbejdsliv vises i ny udstilling i Danmark
Adresse
Kløvermarksvej 70, 02300 Kopenhagen Map
Öffnungszeiten
Mi–Fr 12–18 Uhr Sa–So 10–14 Uhr

Den svenske møbel- og indretningsarkitekt Åke Axelsson er 88 år og stadig aktiv. Gennem mere end 60 år har han arbejdet og udviklet indretninger og møbler.
Bevæger man sig sammen med Åke rundt i Stockholm og besøger nogle af de steder, han har indrettet, museer, biblioteker, cafeer og restauranter, så bliver man mødt med kærlige hilsner og spørgsmål: “Åke, når du har tid, kunne du måske kigge på dette hjørne og denne indgang, det vil vi gerne have til at fungere på en ny måde?” Og så tager Åke fat og arbejder videre. På at forenkle og gøre bedre, altid med et mål om funktion, for det skal fungere.
I denne udstilling inviterer vi indenfor i Åkes hus, som det ser ud på Engarn ved Vaxholm i den stockholmske skærgård. Huset er både hans hjem og hans nuværende arbejdsplads med arkivmateriale, prototyper, møbler i fuld skala 1:1, møbelmodeller, tegninger m.m. Et slags laboratorium for møbeldesign, samlet og udviklet over et helt liv.
På udstillingen kan du også træde ind i Åkes væksthus og nyde udsigten til hans får på engen, og du kan også lige skimte hans værksted, hvis du kigger ud af vinduet.