Tafelzetting #6

Saffir
Eine Ausstellung von
Adresse
Desguinlei 25, Antwerpen B-2018
Öffnungszeiten
Mo–Fr 10–19 Uhr, Sat 16–19 Uhr
E-Mail

De zesde tentoonstelling in de Tafelzetting-reeks is gewijd aan Saffir. De ontwerpstudio omvat het gedeelde werk van architecten Ilse De Sutter en Mathilde Everaert dat ze elk aanvullen met eigen werk.

Saffir
De Sutter is naast Saffir actief in het bureau van de Gentse architect Marie-José Van Hee. Everaert werkt in eigen naam als grafisch kunstenaar en tattoo-artiest. In zijn vernoeming naar een edelsteen schuilt het belang dat Saffir hecht aan schoonheid. Voor Ilse De Sutter en Mathilde Everaert is schoonheid een fundamentele waarde die ze in hun projecten willen integreren.' Hun samenwerking behelst een intense dialoog tussen ruimtes en afbeeldingen, gevoed door complementaire profielen. Saffir maakt, zowel in beeld als in realiteit, zorgvuldige composities van texturen en materialen.

Tafelzetting
Tafelzetting is een reeks tentoonstellingen over jonge architecten uit Vlaanderen en Brussel, geproduceerd door DE SINGEL en het Vlaams Architectuurinstituut (VAi). Elke editie stelt een jonge ontwerppraktijk zichzelf voor op het plein voor DE SINGEL. Ze doen dit met een kleurrijke set tafels die de tentoonstelling dragen en dienstdoen als straatmeubilair, telkens in een nieuwe opstelling.